+380 (66) 282-43-31
+380 (67) 707-98-66
Plurima Lab Technologies

Сфери застосування методу визначення жиру за Сокслету

Сфери застосування методу визначення жиру за Сокслету

Калорійність продукції, зазначена виробником, не завжди відповідає реальному стану справ. Тому більшість товарів регулярно перевіряються в спеціальних лабораторіях. Визначення жиру, що міститься в продукті, дозволяє точно дізнатися рівень калорійності. Найбільш простим методом визначення є екстракція Сокслета. Сьогодні її застосовують в самих різних сферах харчової промисловості. Так, аналізатори жиру за Сокслету обов'язково використовуються в лабораторіях, які займаються:

  • контролем якості сировини, що використовується для приготування харчових продуктів (м'ясо, молоко, олійні культури);

  • розробкою нових рецептів продуктів, готових до вживання (ковбаси, сири, молочні вироби);

  • перевіркою якість готових комбікормових сумішей для сільськогосподарських тварин і домашніх вихованців.

До речі, самому методу вже більше сотні років, однак він досі активно використовується, завдяки своїй простоті і надійності.

 

Особливості визначення жиру шляхом екстракції Сокслета

 

Определение жира, содержащегося в одном или нескольких образцах, путем экстракции Сокслета является одним из наиболее эффективных на данный момент. Это связано с низкой стоимостью процедуры, а также с ее точностью. Несмотря на то, что сам процесс может занимать до 12 часов, он достаточно прост. Основная идея заключается в том, что правильно подобранный растворитель способен полностью вымывать жир из образца, пускай и  в несколько заходов. Таким образом, экстракция Сокслета представляет собой:

  • промывку экстракционной гильзы, содержащей образец, специальным реагентом;

  • выпаривание жидкости;

  • зважування залишився жиру.

Зрозуміло, якщо виконувати всі маніпуляції вручну, це потребує багато сил. Протягом всієї процедури хтось має уважно стежити за герметичністю з'єднань, підтриманням вірною температури та іншими нюансами експерименту.

На щастя, сьогодні можна використовувати сучасні аналізатори жиру за Сокслету.

 

Сучасні аналізатори жиру за Сокслету

 

Якщо необхідно виконати процедури з визначення жиру, використовувати аналізатори, що працюють за принципом екстракції Сокслета. Це сучасне обладнання, яке максимально полегшить процес, а також гарантує дотримання всіх його етапів. Лабораторні установки, що працюють за Сокслету, включають в себе регулятор, що дозволяє плавно налаштовувати температуру, вбудований клапан, що відповідає за автоматичне подачку води в холодильник. Також більшість установок, які ви знайдете в нашому каталозі, оснащені краном для зливу розчинника. Он потребуется после того, как пар снова станет жидкостью. С учетом особенностей растворителя, будучи собранным в специальную стеклянную емкость, он снова может использоваться для экспериментов. Благодаря этому анализаторы жира по Сокслету:

  • упрощают лабораторные исследования;

  • гарантируют точность полученных результатов;

  • помогают экономить на химических реагентах.

Это незаменимое оборудование для лабораторий, проверяющих качество пищевых продуктов.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner